Pfff… Wat was het spannend zaterdagavond bij de uitslag van het Eurovisie Songfestival. Ik moet toegeven: het liedjesfestijn is toch wel een ‘guilty pleasure’ van mij. Meezingen met de leuke deuntjes die door de jaren heen niet aan populariteit hebben ingeleverd en afstemmen op programma’s als Op weg naar het Songfestival waarin BN’ers hun ongezouten commentaar geven op de inzendingen. Heerlijk!

Kwaliteit wint het van toeters en bellen

Na 26 optredens, die uiteen liepen van weerzinwekkend (ja, inclusief de Queen of Pop) tot perfect, volgt het bekendmaken van de punten. Zenuwslopend tot het verlossende woord! Maar (uit)eindelijk wint kwaliteit het van alle toeters en bellen die het festival ook met zich meebrengt. Het creatief team van Duncan heeft het, wat mij betreft, heel goed gedaan als het gaat om staging. Geen gekke fratsen, maar uitgaan van wat je wilt overbrengen en dit op een smaakvolle en eenvoudige manier uitvoeren. Maar eenvoudig is dat zeker niet. Er gaan heel wat uren voorbereiding en finetuning aan vooraf voor het resultaat helemaal perfect is.

Creatief team

Zelf probeer ik voor elke opdrachtgever het creatief team te zijn en mijn advies is dan ook vaak: ga uit van wat je wilt overbrengen en houd het eenvoudig. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld logo’s en websites. De meest bekende logo’s zijn niet bekend omdat ze zo ingewikkeld zijn en een hoop fratsen hebben, maar juist omdat ze eenvoudig en herkenbaar zijn. En ook bij het maken van een website moet je rekening houden met bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid en zo min mogelijk klikken om daar te komen waar je moet zijn. Ook hier geldt dat het proces er naartoe niet altijd even eenvoudig is. Achter veel logo’s en website’s zit vaak een heel brainstorm- en finetuningsproces tot het perfecte resultaat is bereikt. Maar als je dat punt bereikt… dan is het zeker ‘douze points’ waard!

Heb jij behoefte aan een creatief team? GET IN TOUCH. Ik help je met alles op het gebied van grafisch design, maar ik werk ook samen met o.a. toppers van (SEO) tekstschrijvers. Er staat dus altijd een team voor je klaar!