“Ik wil graag een flyer laten maken.” Deze vraag ontvang ik regelmatig. En meestal, na een beetje doorvragen, blijkt het dan in werkelijkheid om een folder te gaan. Flyer, folder, brochure… het wordt nogal eens door elkaar gebruikt. maar is nu precies wat? Wat zijn de verschillen en welk type is het meest geschikt voor jouw gewenste doel?

Flyer

Een flyer is een enkel vel papier dat enkelzijdig of dubbelzijdig kan worden bedrukt. Het wordt meestal gebruikt om snel een, vaak promotionele, boodschap te verspreiden onder een grote doelgroep. Het doel van een flyer is nieuwsgierigheid wekken. Flyers kunnen in diverse maten en papiersoorten worden geleverd; van klein tot groot en van dun tot heel dik papier. Dus er is altijd wel een optie die bij jouw idee past!

Folder

Een folder is een enkel vel papier dat minstens eenmaal gevouwen wordt. Folders zijn ideaal om informatie te delen. Denk maar eens aan het folderrek bij de huisarts. Folders kunnen worden voorzien van een enkele vouw, een wikkelvouw of een zigzagvouw. Ook folders zijn in diverse maten en papierdiktes verkrijgbaar. Genoeg keuze om jouw informatie eruit te laten springen!

Brochure

Een brochure bestaat uit meerdere vellen papier die door een binding worden gebundeld. Het minimaal aantal pagina’s is 8, maar kan oplopen tot 200 pagina’s. De meest bekende vorm van een brochure is een catalogus. Hierin vind je veel informatie over het bedrijf, diensten of producten. Ook een magazine is een voorbeeld wat je ongetwijfeld kent! Buiten diverse maten en papiersoorten zijn er dus ook verschillende bindingen mogelijk: geniet, gelijmd, oogjes, wire-o (spiraal/ringband) of zelfs een hardcover (boekvorm). Het soort binding is afhankelijk van het aantal pagina’s. Zo worden dunnere brochures vaak geniet en dikkere brochure gelijmd.

Een flyer, folder of brochure voor jouw bedrijf?

Zo! Nu weet je precies wat een flyer, folder en brochure is. Heb jij een boodschap die je met jouw doelgroep wilt delen via een flyer? Of heb je meer te vertellen over jouw bedrijf en ga je voor een folder of brochure? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee!